Staro VS. Novo

V današnjem svetu je vse tako super, ker se tehnologija vedno bolj razvija in gremo s tem vedno bolj naprej. Poglejte recimo mobitele, včasih so bili mobiteli resnično le za klicanje in kakšne krajše sms.e, od igrc pa je bila najbolj tako popularna kača, kaj druga pa res nismo našli na mobitelih. Danes so telefoni takšni, da niso samo za klicanje, ampak tudi primerni za pisanje ne vem kako dolgih spisov, če vam ustreza, lahko berete knjige na mobitelu, lahko gledate filme, imate nešteto različnih aplikacij preko katerih se lahko pogovarjate z ljudmi, lahko se vidite, saj je že toliko kamer na mobitelu, da te kar glava peče. Prej, če si imel eno kamero na mobitelu je bilo to res wow, danes pogledaš telefon od zadaj in imaš po pet kamer če ne več, še malo pa bo celotna zadnja stran samo iz kamer.

Enako je bilo tudi z avtomobili, včasih si imel avto, važno je bilo, da se prižge in da vozi, kje je bila kakšna tehnologija, ni je bilo, še okna si moral vrteti s tisto ročno, da so ti šla dol, radio je bil pač radio navaden samo toliko, da si lahko poslušal glasbo in to je bilo to.

Poglejte danes kakšne ekrane imajo v avtih, pa ne samo en ekran, celo dva ponekod, da ne govorimo, da je vse na touch, na tem ekranu imaš tisoč in eno funkcijo, plus tega, da imaš tudi električni pomik stekel, danes sploh ne vem, če še obstaja kakšen avto ki ne bi imel vso elektroniko v sebi. In iskreno ja, po eni strani je bolje kako je bilo včasih ker manj ko je bilo neke elektronike, manj je tudi avto »crkoval«, danes pa se marsikaj dogaja z avtomobili že samo zaradi elektronike. Vendar ja, je pa neznatno boljša vožnja, to pa vsekakor. Pač so plusi in so minusi pri vsaki stvari, je tako? Kaj pa je bilo vam bolje? Tako kot je bilo včasih, ali tako kot imamo danes?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*