Šolske torbe

Šolske torbe in nahrbtniki so ključnega pomena tako za osnovnošolske otroke kot tudi srednješolce. Posebej, ko so otroci še majhni je zelo pazljivo potrebno izbirati torbe, saj je za njih zelo pomembno kakšno podlago ima šolska torba, da si ne uničuje hrbtenice že v rosnih letih. Pri majhnih otrocih, nekje do petega, mogoče šestega razreda ponavadi otroci še pustijo, da starši izbirajo, kasneje pa je šolska torba njihova reč, saj že imajo takrat, no tudi celo že kaj prej svoje vzornike in hočejo imeti vse od njih. Šolska torba pa ni več tako pomembna za tiste, ki že hodijo na fakulteto, vsaj punce večinoma imajo zvezke v torbicah, edino fantje še ima tam in tam kdo tole šolsko torbo.

School-Bags2

Šolska torba pa za fakultete ni več niti primerna, ker je študentje nočejo več nositi, niti je ne potrebujejo, ker nimajo toliko zvezkov niti učbenikov, ker jih ne potrebujejo s seboj. Osnovnošolski in srednješolski otroci pa imajo toliko zvezkov in vsega, da je že šolska torba težja in večja od njih samih.

Buzz-Spunky-Bags-2011-04-002

To niti najmanj ni dobro, da se otroke tako muči, sploh, ker jim hrbtenica najbolj trpi, zato pa ima danes toliko otrok težave s tem delom telesa, prav zaradi šolskih potrebščin. Šolska torba bi morala biti namenjena temu, da se da po par zvezkov noter, ne pa že skoraj celo knjigarno. V nekaterih šolah je v redu edino to, da imajo šolske omarice, da lahko dajo v omarice svoje potrebščine.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*