Facebook oglaševanje

Če je vaše podjetje tudi na socialnem omrežju Facebook, potem ste kot njegov urednik ali oglaševalec že kdaj razmišljali o oglaševanju na tej platformi.
Če podjetja še niste predstavili na tej platformi potem je čas, da razmislite o “fan page-u”, saj vam ta nudi interakcijo z “oboževalci”, dobro zbiranje in analizo podatkov, na njem se lahko predstavite tudi v bolj sproščeni luči, obveščate, nagajujete…V primeru, da želite stvar izpeljati kar najboljše lahko seveda to prepustite tudi strokovnjakom.

Facebook Advertising: 10 Top Tips To Nail Your Next Campaign

Facebook je zadnja leta močno okrepil in izboljšal na kakšne načine in kako lahko podajamo oglase. Lahko bi rekli, da je takoj za Googlom (v nekaterih pogledih celo pred njim).

 

Poglejmo si nekatere najbolj popularne načine oglaševanja na Facebooku:

 1. Page likes (všečkanje strani)
  S takšnim oglaševanjem si lahko pridobimo ogromno bazo, ki jo znamima naša ponudba.
 2. Click to website (klikni na spletno stran)
  S takšnim načinom oglaševanja bodo oglasi (ko se bo nanj kliknilo) uporabnika, ki ga zanima vsebina (ponudba) našega oglasa, pripeljali na našo spletno stran.
 3. Video views (video ogledi)
  Ste naredili svoj video, animacijo o tem kaj ste, kdo ste, kaj počnete…..ali v nejm predstavljate svoj novi produkt?….potem lahko s takšnim oglaševanjem pridobite pomembne oglede vaše video vsebine.
 4. Offers (ponube)
  V tem primeru ustvarite oglas v obliki ponudbe, ki bo pripeljala kupce v vašo fizično trgovino.
 5. Boost post (promoviranje objave)
  V primeru, da je vaša objava tržno naravnana, predstavlja nekaj novega, akcijo, pomembno obvestilo…uporabite takšen tip promoviranja, ki ga lahko podkrepite tudi s sliko.

Načinov oglaševanja na Facebooku je seveda še kar nekaj, vsekakor pa je pomebno to, da razmislite kateri načini bi bili najbolj primerni za vas.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*