Potrebujemo stolček za hranjenje otrok?

Stolček za hranjenje je pravzaprav nepogrešljiv pri naših malih nedebudnežih.

Si predstavlajte, da bi majhni otroci jedli skupaj z nami. Težko. Otrok bi s težavo sedel na normalnem stolu, kljub različnim podlogam verjetno ne bi dosegel do mize in vse bi bilo okoli miže. Se večja težava bi bila v kolikor imate v kuhinji oblazinjene stole, ki nimajo ravno pravle prevleke. Stolčki za hranjenje pa so nekaj, brez česar nikakor ne moremo nahraniti otroka. Otork v stolu sedi zraven nas in ga lahko brez težav hranimo, on lahko zraven gleda televizijo, lahko opzauje kako mi jemo, lahko se zamoti s kakšno igračo in lahko lepo v miru je.

Prevleke, ki jih vsebujejo stoli so pralne, kar pomeni, da jih lahko brez težav znamemo operemo in ponovno nadanemo ter ponovno hranimo otroka. Se pa mnenju staršev pgoosto zatakne pri izbiri samega stolčka. Na trgu je veliko stolčkov in starši pogosto ne vedo, kako bi lahko ocenili kateri stolček je najboljši in najprimernejši. Po mnenju staršev bi bilo smiselno, da bi tudi za stolčke naredili testiranja, kakor jih naredijo za avtosedeže in da bi se lahko starši na podlagi teh testov odločili kateri je tisti stolček za hranjenje, ki je najbolj primeren za njih. Stolčki za hranjenje so različnih proizvajalcev in vsak je posebej zanimiv, lahko najdemo preproste lesene stolčke, pa do takšnih bolj modernih ali sodobnih.

Rezultat iskanja slik za otrok v stolčku za hranjenje

Razlika v videzu je smiselna, saj se tudi naše kuhinje razlikujejo in kako neki bi bilo, če bi bili vsi stolčki po videzu enaki. Ljudje imamo tudi različne okuse in prav je tako, da imamo na voljo različne modele in različne materiale iz katerih so narejeni. Nekateri proizvajalci na svoji strani oglašujejo, da se lahko stolčki za hranjenje uporabljajo od rojstva dalje, a dejansko je slednje veliko težje izvedljivo, kakor rečeno. Res je, da lahko otroka v takšnem stolčku položimo v ležeči položaj, a zdravniki menijo, da lahko tako hranimo samo tiste otroke, ki so na umetnem mleku, nikakor pa tiste dojenčke, ki se dojijo.

Spodbujanje dojenja pa je vsekakor na prvem mestu. Tudi če otrok uživa umetno mleko, nikakor ni priporočljivo, da se ga hrani v stolčku, vendar je veliko volje, da se hrani v naročju. Je pa njihova prednost ta, da ti stolčki za hranjenje omogočajo, da lahko otrok v njih zadrema oziroma zaspi, hkrati pa je lepo pripet in ne more pasti iz stolčka oziroma se poškodovati. To je vsekakor prednost, katero bi želeli imeti vsi starši.

To, da lahko otroka damo v ležeči položaj je smiselno tudi pri nekoliko večjem otroku, saj se pogosto zgodi, da otroi med hranjenjem zaspijo in v kolikor otrok zaspi, ga lahko lepo pustimo v sedeži, da odspi in ga ne rabimo prestavlajti v posteljo ter ga motiti ali prebujati. Predstavljajte si samo sebe, kako bi bili veseli, če bi vas nekdo zmotil, ko bi zaspali. Zagotovo bi se razjezili in to nam jasno pokaže tudi otrok, ki prične jokati in ne želi zaspati.

Stolčki za hranjenje so različni in imajo različne funcije, nekateri so celo ergonomsko oblikovani.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*