Pripravimo se na zimo z brezrokavnikom

Brezrokavniki ohranjajo optimalne telesne temperature

Ko prihajajo bolj mrzli meseci v letu, je dobro, če imamo v omari nekaj toplejših oblačil. Ko se pripravljamo na zimo, večinoma pomislimo na debelejše jakne in tople puloverje. Odličen dodatek naši garderobi pa so brezrokavniki, ki so izredno priročen kos oblačila. Lahko jih nosimo namesto lahkih jaken, ne da bi za to morali žrtvovati udobje. Poleg tega pa jih lahko dodamo raznim oblačilom, kot so srajce, puloverji s kapuco ipd., da ohranimo toploto v bolj neprijaznem vremenu.

Ohranjanje optimalne telesne temperature

Jedro človeškega telesa je zelo občutljivo na izgubo toplote. Temu je tako, saj deluje kot termostat, ki uravnava prekrvavitev celotnega telesa in okončin. Z brezrokavniki lahko ohranimo optimalno toploto telesa, kot tudi nog in rok.

Moški brezrokavniki

Moški brezrokavniki Kariban Record Polar-Lined

Ko pade temperatura jedra v telesu, se pretok krvi v okončine zmanjša. To se zgodi, ker telo poskuša ohranjati svoje jedro pri optimalni temperaturi. Brezrokavniki pa nam pomagajo, da ohranimo primerno temperaturo telesa, kar poveča prekrvavitev v glavo in okončine.

Brezrokavniki so bolj praktični

Velikokrat se zgodi, da debela oblačila otežijo uporabo rok. Temu je tako, saj debeli rokavi onemogočajo bolj kompleksne gibe, ki jih potrebujemo pri mnogih opravilih. Tako je sekanje drv, prelaganje škatel, pospravljanje garaže in postavljanje kampa veliko težje, kot bi lahko bilo.Z brezrokavniki pa lahko uporabljamo roke brez omejitev, obenem pa vseeno uživamo v udobju in toploti, ki nam jih prinašajo.

Brezrokavniki zavzamejo zelo malo prostora, tako da lahko ob toplejših urah dneva odstranimo odvečna oblačila. Tako je možno, da odstranimo jakno, obdržimo pa pulover in brezrokavnik na sebi. Tako nam ne bo prevroče ali premrzlo.

Oblačilo, ki ga lahko nosimo med delom

Dejstvo je, da so brezrokavniki idealni za nošnjo med delom, ko je mrzlo. Obenem pa jih lahko nosimo med kolesarjenjem, pohodi v naravi, tekom in drugih rekreativnih dejavnostih. Temu je tako, saj so te aktivnosti dovolj fizične, da zvišamo telesno temperaturo, ko so temperature zunaj nižje. Prednost pa je ta, da bomo imeli roke proste za uporabo.

Ko so zunanje temperature zelo nizke, so brezrokavniki idealni kot srednji sloj med puloverji s kapuco in jakno. Tako imamo tudi možnost, da odstranimo oblačila po slojih, če nam postane prevroče. Možno je tudi, da v brezrokavniku tudi spimo, saj nam pomaga ohranjati toploto in ne povzroča neudobja.

Odlično ponudbo brezrokavnikov in drugih oblačil lahko zasledimo na spletni strani www.habeco.si. Na spletni strani bomo našli oblačila za vsak šport in vsako priložnost.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*