Način za zdravo hujšanje

Zdravo hujšanje predstavlja za vsakega posameznika veliko odločitev, velik projekt, za katerega se je potrebno trdno odločiti, pri njem vztrajati in uspehi pridejo sami od sebe. Zdravo hujšanje je v veliki meri povezano s športno aktivnostjo, torej športom, ki ga je potrebno redno izvajati, da bi vaš projekt bil kar se da uspešen. Naslednja faza in v tej zgodbi veliko bolj pomembna pa je zdrava in uravnotežena prehrana, ki je ključ do uspeha in vodilo do izgube kilogramov.

Kako se zdravo prehranjevati, da bo zdravo hujšanje uspešno? Kot prvo se je potrebno naučiti jesti manjše obroke in večkrat na dan, popiti je potrebno veliko tekočine, zaužiti pravo mero zdravih mašob, v svoje telo vnesti dovolj beljakovin, ki preprečijo izgubo mišične mase in kot zadnje je med najbolj pomembnimi zadevami vnos pravilne količine in pravilnih ogljikovih hidratov.

Kako naj izgleda vaš obrok, da bo zdravo hujšanje uspešno? Možnosti je vsekakor vedno ogromno in bolj raznolika kot je vaša prehrana, bolj dolgo boste lahko vztrajali pri takšnem načinu življenja. Za zajtrk je tako odlična kombinacija maščob, ogljikovih hidratov, beljakovin in tudi vlaknin naslednji napitek. V shaker stresite približno 50g wheya ali z drugimi besedami beljakovinskega napitka, dodajte mu približno 50g ovsenih ali rženih kosmićev, 30g pšeničnih otrobov, 10g kokosove moke, 2dcl vode in približno 2dcl mleka. Vse skupaj dobro premešajte in vaš zajtrk za zdravo hujšanje je pripravljen.

Ste dojeli bistvo? Vsak obrok mora vsebovati različne sestavine, zdrave in takšne, ki ne vplivajo negativno na naše telo in njegov razvoj. Ko se boste odločili za zdravo hujšanje se je treba zavedati, da je potrebnega veliko raziskovanja, učenja in discipline. Raziskovati je potrebno za novimi idejami na področju prehrane, učiti se je potrebno o energijskih vrednostih, o glikemičnih indeksih in pa predvsem o bistvu zdrave prehrane in na koncu bo vas uspeh zagotovljen, vaše zdravo hujšanje prijetno, vaše življenje pa veliko bolj zdravo.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*