Lektoriranje diplomskih nalog

Lektoriranje diplomskih nalog je eno do najpogostejših opravil. Ker je vedno več študentov, so tudi mentorji vedno bolj prezaposleni, in nimajo časa dobro pregledati naloge. Vsak študent pa si seveda želi, da bi čim bolje naredil diplomsko nalogo. Zato, če vam mentor ne pregleda dobro naloge, se odločite tako, da jo boste dali še nekomu v pregled, enemu, dvema ali celo trem osebah, saj več oči več vidi, in napake bodo skoraj da v popolnosti odpravljene.

Kar se pa tiče pisanja diplomske naloge, pa se tega lotite čim prej! Saj marsikdo čaka vse do zadnjih dveh, treh tednov, in potem mora vse narediti na hitro, kar pa je seveda nemogoče, da bo potem naloga dobra. Kot prvo je problem ta, da vam samim ne bo uspelo najti ali vse literature, ali pa vam ne bo šlo sestavljanje besedila, kajti v teh nalogah ne sme biti ničesar prepisano!

Kot drugo pa je problem mentor, saj mentorji pa tudi nimajo časa samo za vas. Študentov je ogromno, in vsak mentor ima na ramenih kar nekaj študentov, zatorej se ne bo moral takoj, ko ga boste poklicali prihiteti k vam! Naredite si plan kdaj začnete (čim prej seveda!) in vsak dan nekaj malega naredite, saj bo tako delo bolj učinkovitejše, kot pa če vse naredite na en dan!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*