Križ in bolečine

backpainfromlowercrosssyndrome1Za preprečevanje bolečin v križu lahko najbolj poskrbite vi, saj ste sami svoj šef. Vi veste kaj je za vas dobro in kaj ne. Najbolj je pomembno, da imate pravilno telesno težo, saj bo takrat manjša verjetnost, da boste imeli kakšne težave, kot pa tisti ki imajo malce preveč telesne teže.

Kot druga pomembna točka, da nimate bolečine v križu pa je ta, da se veliko ukvarjate s športom in ne samo sedeti v stanovanju ali pa ležati. Morate biti telesno aktivni, da boste na vse odporni! Saj če bi samo ležali bi imeli bolečine v križu že samo zaradi ležanja. Je pa tudi še nekaj zelo pomembnega in namreč to ali imamo mehko ležišče ali sedišče.

Potem je lahko vzrok za bolečine tudi predolge vožnje v avtomobilu, k tem bolečinam pa seveda pripomore nenehna napetost in pa stres, ki je največji naš sovražnik. Stres je bolj kot ne tisti zaradi katerega bolezni sploh nastajajo. Zato je najbolje, da če se le da se sploh ne obremenjujte z nekimi nepomembnimi zadevami, če to ni potrebno. Če vas kdo izziva, vas žali, grozi se ne obremenjujte s tem saj boste samo sebi škodovali in ne njemu. Ni vredno, da bi zaradi stresa trpeli vi, ker vas nekdo jezi venomer. Samo sprostite se v tistem kočljivem trenutku, enkrat globoko vdihnite, in si recite »nima se smisla jeziti« ter pojdite naprej.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*