Brezplačno ali plačljivo spletno gostovanje?

Gostovanje spletnih strani je seveda ena izmed tistih stvari, za katere bi vsi želeli plačati čim manj – ali pa sploh nič, kajne? Seveda je brezplačno spletno gostovanje dandanes mogoče, vendar je tudi tu tako kot pri številnih ostalih stvareh: za malo ali nič denarja dobimo temu primerno kvaliteto. Seveda si nihče ne želi zapraviti ogromnih zneskov za nekaj, kar je danes dostopno že za zelo nizko ceno, to velja tudi za spletno gostovanje, vendar pa velja nekoliko razmisliti o razmerju med ceno in pričakovano kvaliteto.

Številni podjetniki tako od spletnega gostovanja tako pričakujejo neverjetno visoko kvaliteto, po drugi strani pa so zanj pripravljeni odšteti le malo denarja. Seveda obstajajo številni brezplačni ali stroškovno zelo ugodni ponudniki spletnega gostovanja, vendar pa po drugi strani drži tudi, da vas zna poceni spletno gostovanje na koncu stati več kot z njim prihranite. Poglejmo zakaj!

Kot je verjetno jasno že na prvi pogled, vam poceni ali brezplačno spletno gostovanje ne zagotavlja velike zanesljivosti. Dandanes vam dobri ponudniki gostovanja spletnih strani zagotavljajo, da njihove storitve brezhibno delujejo 99,9 odstotka časa – zato se nikar ne zadovoljite s slabšimi ponudbami spletnega gostovanja! Vaša fantastična spletna stran z odličnimi vsebinami in neverjetno ponudbo bo namreč povsem brez pomena, če bo za obiskovalce (pre)pogosto nedostopna – kmalu se bodo naveličali in je preprosto ne bodo več obiskovali! Pred izbiro svojega ponudnika spletnega gostovanja torej preverite, kakšna je njegova zanesljivost – to je namreč ena izmed pomembnejših lastnosti, ki jih ponudnik spletnega gostovanja vsekakor mora imeti!

Poleg tega vam bodo poceni ali celo brezplačni ponudniki gostovanja spletnih strani skoraj zagotovo postavili celo vrsto omejitev. Omejena količina prenosa, omejena količina prostora na strežniku, omejena velikost poštnega predala – si res želite, da tovrstni kriteriji omejujejo sicer neomejen uspeh vašega posla? Kvalitetnejši ponudniki spletnega gostovanja vam namreč ponujajo neomejene vrednosti, ali pa omejitve postavijo izjemno visoko in tako zagotovijo, da jih zagotovo ne boste dosegli ali presegli. Ne postavljajte si torej nesmiselnih meja, zaradi katerih vaš posel ne bo zacvetel kot bi lahko – raje izberite ponudnika, ki bo prisluhnil vašim potrebam in vašemu poslu ne bo po nepotrebnem pristrigel kril!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*