Brez stresa je življenje lepše

Kaj je lepšega kot pa čas, ko si lahko vzamemo počitek samo za nas, za sebe? Sploh med tednom, ko vsak dan hodimo v službo, 8 ur smo tam, nekateri več, spet drugi manj, odvisno kje delate, in verjetno ni človeka, ki ne bi komaj čakal, da pride domov, se lahko preobleče v nekaj bolj udobnega, nekaj kar nosimo za po doma, se mogoče še stuširamo, da smo še bolj sveži, da se počutimo prenovljene, kot da smo se ravnokar zbudili, nekaj z družino pojemo, ali pa če smo sami oz. sami s partnerjem ter si nato vzamete čas samo zase. Recimo viseči stoli so fantastični kar se tiče sprostitve, ker se lahko lepo namestimo nanj in samo uživamo, se zibamo sem ter tja, občutek imamo kot da lebdimo.

Image result for višeči stoli

Lahko si vzamemo mobitel, tablico, še bolje knjigo, da nismo venomer na teh električnih napravah in se naužijemo svežega zraka, če imamo ta viseči stol na primer zunaj. Po možnosti si natočimo še kozarec vina ali pa si naredimo kavico odvisno kaj radi pijete v popoldanskih urah, proti večeru. Še lepše pa je potem za vikend, tisti kateri ste lahko doma in ne delate, ko pa ste lahko popolnoma odklopljeni od dela, mogoče od kakšnih nadležnih strank, če delate s strankami in se v tistih dveh dnevih popolnoma odklopite.

Veste kako zelo vam bo vaše telo hvaležno. Mogoče se ne bo navzven takoj videlo oziroma se ne boste sami pri sebi nič kaj bolje počutili, ampak ko si začnete jemati čas samo zase, vsak dan, če vam le uspe, in šele po nekaj časa začnete opažati razliko na sebi! Saj razlika ne pride iz danes na jutri.

To je enako, če jemljete kakšna dodatna prehranska prehranila, recimo omega tri, ali pa kakšne nove šampončke, balzame za lase preizkušate in lasje tudi ne bodo v enem dnevu celi popolni in ekstravagantni, če imate recimo cele popokane, uničene, sploh če imate tanke lase. Vse se začne opažati na dolgi rok, ne na kratki! Zato pa če v enem tednu ne vidite razlike ne smete obupati, ker če obupate nič ne boste naredili zase. Vsaka stvar potrebuje svoj čas! In enako je s sprostitvijo, na dolgi rok ne boste več tako pod stresom, ne bo vas vse tako hitro razburilo, bolj boste veseli, sproščeni in podobne reči. Življenje je eno, bodite srečni v njem!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*