Streha – ključni del hiše!

Bodisi je stanovanje, mansardno, bodisi hiša, blok, karkoli, vsepovsod mora biti dobra izolacija. Če živimo v mansardnem stanovanju je tako dobro, da si dobro izoliramo, ker nam v prihodnje ne bo niti malo žal. Kot prvo, če je dobra izolacija, ko imate okna zaprta se v stanovanje, hišo ne bo popolnoma nič slišalo (seveda je potrebno imeti tudi dobra okna), prav tako ko bo močno deževalo se ne bo nič slišalo noter, mogoče res malo, ampak še tega ne boste slišali. Prav tako se bo tudi toplota bolj zadrževala notri in ne bo silila ven, dlje časa bo pozimi toplo v našem domeku.

Related image

Vse kar lahko dobro izolirate to naredite, na dolgi rok se vam bo zelo poznalo. Izolacija strehe med špirovci, navadna izolacija, kakršnakoli izolacija samo da je res dobro narejena in da jo dela mojster kot je treba. Sploh, če ste v mansardi si verjetno ne boste vsako leto odpirali stene in popravljali izolacijo.

Nekdo od spodaj pod vami, če ste slučajno v kakšni večstanovanjski hiši si lažje izolirajo stvari, ker ne bodo imeli odprto in se jim ne bo takoj že streha videla, vam čisto zgoraj pa je vseeno malce težje. Tako, da preden si začnete sestavljati svojo sanjsko bivalno površino se vsedite in dobro premislite čisto vsako malenkost. Mogoče vam bo kdo rekel kako komplicirate, pa sem pa tja. Ampak kar naj govorijo tako, ker vi boste tisti, ki boste imeli v svojem stanovanju vse, medtem ko tisti kaj nekaj na hitro delajo pozabijo pol stvari in potem jim je čez čas žal, da nečesa niso naredili, sedaj pa več ni možno le tega popraviti. Tako da, kar lepo počasi.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*