Progresivna očala

Kaj pravzaprav so progresivna očala? To nisem nikoli niti sama vedela. Zame so obstajala samo navadno rečeno »očala«. Nekakšna dodatna imena nisem nikoli kaj prav razumela. Vendar sedaj sem malce raziskala kaj pravzaprav to je, in ugotovila, da je pri progresivnih očalih zgornji del stekel namenjen daljavi, spodnji del pa branju.

optika-zajec-2

 

To je kar zanimiv podatek za laike. Danes obstaja toliko različnih poimenovanj za vse stvari, da je že kar joj in se moramo venomer nekaj novega učiti, da sploh vemo kaj pomeni kaj. Dobro, to sedaj vem kaj so progresivna očala in sem se nekaj novega naučila.

Je pa tudi res, da je za nas, za naše možgane zelo dobro, da se venomer nekaj novega učimo, saj tako naši možgani venomer delujejo, da nam ne »zaspijo«, ne postanejo leni. Tako kot moramo skrbeti za svoje telo, da se ne zredimo, in moramo jesti pravilno hrano, da redno telovadimo, moramo skrbeti tudi za naše mišljenje. Kdor ima sebe rad bo zase naredil kar se da največ, da pomaga svojemu telesu, zatorej več vemo in več se učimo več tudi veljamo, in bolje razmišljamo, ker se vedno vsak dan znova učimo. In kako poskrbimo za svoje telo, poskrbimo tudi za naše prelepe očke!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*