Moj sanjski poklic!!!

Danes vam bom povedala kaj je bil vedno moj sanjski poklic. Moj sanjski poklic je bil vedno ta, da bi postala vzgojiteljica. Vedno sem oboževala otroke, že od malih nog sem vedno vedela da je to to kar hočem delat. Potem pa se je vse začelo spreminjat, čez čas. Ko sem odrastla, sem dobila fanta in s tem tudi taščo seveda, in mi je popolnoma minilo do tega poklica (verjetno veste kako je, ko imaš taščo, ki ti žre živce!?). Tašča vedno vse ve, vedno vse zna, pametna je tako da ji že škodi, dominantna, ukazovalna in kako ti ne bi minilo do svojih otrok, kaj šele da bi bil vzgojiteljica, kajti se vprašaš malo?!

Kaj če bom imela otroka in mi bo pametovala, bom kaj narobe naredila pa bo spet pametna kot vedno, vse se mi je vedno in se mi še vedno okoli tega vrti. Jaz pa ko sem še bila stara nekje 10-12 let sem že razmišljala kaj bom svojemu otroku kupovala, kaj vse bo imel, kakšne pravljice za otroke mu bom brala in res, vse sem razmišljala, bila sem več kot stoodstotna v to kaj hočem biti, kaj hočem postati in kaj hočem imeti, in ne morem verjeti kako se ti sanje lahko čez noč podrejo. Vedno se vse vrti okoli tega, da tašča kao noče nič slabega, da hoče vse najboljše in potem je snaha vedno kriva za vse kar se dogaja, da vse narobe razume. Hja, če hočeš najboljše ne moreš se vtikovat v stvari, ki se te ne tičejo in venomer pametovati, ni tako dame? Vendar nekatere tašče so tako zaverovane v svoj prav, da je to nekaj neverjetnega. Srečna sem, da imam jaz starše za katere bi dala roke v ogenj in ki vejo kje je meja za razliko od nekaterih.

baby, boy, smiling

Ni fajn, verjetno to že marsikatera ve, je zelo naporno tako živeti in da ne govorim kolikokrat pride vprašanje »hočem takšno življenje«?! ampak, ko pa pomisliš na otroke in, da hočeš neko življenje, družino si narediti in postati nekdo, potem pa bo treba res se konkretno zase postaviti in vsemu temu reči NE! Ampak hja, je težko. Vendar vsem, ki imate takšne težave kot jaz vam polagam roko na srce! Ne pustite se ji, da bo živela Vaše življenje! Ve hočete otroka kateremu boste govorile vsako večer pravljice in moža s katerim se boste postarali, zato ne dovolite, da vas ta ovira premaga. Jaz sem se odločila, da mene ne bo in se ne bom predala! Tudi ve se ne smete!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*