Kako pomembna je spletna optimizacija ?

OPTIMIZACIJA SPLETNIH STRANI
Kako pomembna je optimizacija spletnih strani?

Rezultat iskanja slik za optimizacija spletnih strani
Spletna optimizacija ima velik vpliv in je pomembna predvsem za tiste strani oziroma spletišča, katera želijo biti vidna več uporabnikom. Torej optimizacija vpliva na pozicijo neke splete strani v iskalniku, zakaj pa je slednja pomembna? Tukaj so nekatera dejstva, ki govorijo poziciji v prid:
• Večji del obiskovalcev pride na vašo spletno stran preko iskalnikov.
• V kolikor vaša spletna stran ne bo med prvimi zadetki, jo bo obiskala le peščica uporabnikov iskalnika.
• Skoraj 80% vseh klikov na iskalnikih oziroma vseh obiskov na neko spletno stran se zgodi predvsem na tiste povezave, ki so pozicionirane na prvi strani.
• Slabo pozicionirana spletna stran pomeni tudi manj obiska, izgubo potencialnih strank in posledično izgubo prihodkov, saj vas je težko najti.

Rezultat iskanja slik za strokovnjaki za optimizacijo
Optimizacija spletnih strani ali s tujko »search engine optimization« (SEO) je eden bolj pomembnih, če ne najbolj pomemben dejavnik za samo promocijo vaše spletne strani. Le ta vam namreč zagotavlja vidnost na iskalnikih in s tem tudi obisk potencialnih strank. Njen glavni namen je izboljšanje pozicije na iskalnikih, za tiste ključne besede, ki so pomembne za vašo spletno stran. Optimizacija spletnih strani poteka v več fazah. Na eni strani imamo vsebinsko optimizacijo, katera se nanaša na vse vidne elemente spletne strani, kot so title naslov, URL naslov, gostota ključnih besed, heading naslovi ter vsebina ključnih besed. Na drugi strani pa se pojavlja tehnična optimizacija spletnih strani, katera se nanaša na robots.txt datoteko, poimenovanje slik, meta opise, čas nalaganja strani, na strukturo direktorijev na strežniku, ipd. Nekako samostojno pa je opredeljen postopek gradnje povezav, ki pri vsem tem nastopi kot zadnji in katerega je potrebno nenehno izvajati, saj s tem pomembno vplivamo na izboljšanje pozicije v iskalniku in tako dvigujemo pomen same spletne strani.
Kaj pravite – je optimizacija spletnih strani tisto, kar vaša stran potrebuje? Hitro v akcijo iskanja poznavalca tovrstnih stvari!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*