Je detox prava rešitev zate?

Se znajdeš kdaj v situaciji, da se slabo počutiš, si popolnoma brez energije, imaš težave z odvečno maščobo, se ti nikakor ne da trenirati, niti nimaš prave motivacije? Nikakor pa ne veš kako bi iz tega začaranega kroga prišel lahko ven, da se vse to slabo enkrat že neha? Edino na kar pa hitro pomisliš pa je samo še en in edini detox? Imam prav? Ja, tako je, vedno več ljudi, ko se znajde na neki prelomni točki, ko ne vidi nekega izhoda vedno pogleda in poišče kar se da najhitrejše rešitve. Hja tisto kar je hitro in tisto kar ponavadi največkrat slišimo po televizijskih sprejemnikih, raznih oglasih na internetu ipd, za to mislimo ponavadi, da je super, sploh, če je še kakšna znana osebnost, ki prav tako to pije in posledično takoj mislimo, da je to top, vendar žal ni vse tako. Razstrupljanje ni samo tako, da jemo kakšen teden ali dva, odvisno kako dolgo imamo to dietico, da jemo juhice in pijemo samo sokove, da bo to ne vem kako pomagalo.

Rezultat iskanja slik za detox

Za moje pojme to ni pravilno, saj s tem izgubiš telesno maso, vendar delež telesne maščobe ostaja popolnoma enak. Sama se za takšno razstrupljanje ne bi odločila, raje grem po daljši poti, ampak ta daljša pot bo res daljša, vendar se bo na daljši rok obrestovalo, za ta detox pa menim, da je bolj za kratkoročen čas, na daljši rok pa s temi detoxi ne narediš popolnoma nič.

Sicer je to odločitev vsakega posameznika za kakšno dieto se bo odločil, vendar sama iz svojih izkušenj vem, da je samo pomembno kakšna je prehrana, kolikokrat na teden telovadiš, kolikokrat na teden se pregrešiš, ker se lahko pregrešiš, saj če so te grešitve majhne lahko to „umazanijo“ telo lažje takoj spravi iz sebe kot pa če bi dan za dnem dajali vase nepravilno prehrano in vse to. Torej kaj boste izbrali? Nekaj na hitro ampak kratkoročno, ali nekaj malo dlje ampak je dolgoročna naložba?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*